Crown international

O nama

Poslovne aktivnosti

Kompanija „Crown International“ doo dugi niz godina se bavi uvozom i prodajom građevinskih mašina i opreme za rudarstvo te niskogradnjom.

Oprema i mehanizacija se skladište na vlastitoj zemlji u naselju Rajlovac, na ulazu u Sarajevo. Pored ove, kompanija posjeduje i druge nekretnine u vidu stanova, poslovnih prostora, kancelarijski prostor i dr.

Kapacitet kompanije diktiran je razvojem bosanskohercegovačke privrede te smo svoje interese usmjerili na proširivanje osnovne djelatnosti kompanije na izgradnju poslovno-stambenih objekata. U pripremi su projekti na više lokacija u gradu Sarajevu bilo kao suinvestitor ili kao glavni investitor i izvođač.

Od značajnijih završenih projekata, izdvajaju se poslovno stambeni objekat „Dobrinja D1“ izgrađen u neposrednoj blizini Međunarodnog aerodroma u Sarajevu u ulici Braće Mulić, zatim stambeni objekat u naselju Mejtaš nedaleko od Katedrale, u ulici Pehlivanuša; reprezentativni objekat savremene gradnje. Izdvajamo i izgradnju poslovnih pogona za reciklažu guma u Hrvatskoj – Gradac, te Bosni i Hercegovini – Tešanj.

Naša mehanizacija trenutno je uposlena na izgradnji autoputa Srbija – Crna Gora.